Επιστημονική επιτροπή

 

Τσολάκης Απόστολος:    Επίκουρος Καθηγητής Ορθοδοντικής ΕΚΠΑ
Φαρμάκης Ελευθέριος-Τέρρυ:    Επίκουρος Καθηγητής Ενδοδοντίας ΕΚΠΑ
Αετόπουλος Ιωάννης:    Στοματο-Γναθοπροσωπικός Χειρουργός, Διδάκτωρ Α.Π.Θ.

 

 
 
ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 

Αγαπητοί Σύνεδροι,


Το επιστημονικό πρόγραμμα της 26ης Πανθεσσαλικής Οδοντοστοματολογικής Συνόδου περιλαμβάνει καταξιωμένους διεθνώς ομιλητές με θέματα που απασχολούν ουσιαστικά τον οδοντίατρο στη καθημερινή κλινική πράξη.


Παρουσιάζεται εκτεταμένα η νέα ψηφιακή οδοντιατρική τεχνολογία που αποτελεί τη μελλοντική διαγνωστική αλλά και εφαρμοσμένη πρακτική. Για πρώτη φορά θα παρουσιασθεί στη Θεσσαλία θεματολογία με τη μέθοδο της διαδραστικής συμμετοχής του ακροατηρίου.


Παρουσιαζοντας θέματα που άπτονται της πλημμελούς άσκησης της οδοντιατρικής επιστήμης, της διάγνωσης της οδοντιατρικής ακτινογραφίας, της αντιμετώπισης των οδοντιατρικών προβλημάτων στα παιδιά, της διαχείρησης του φόβου και του άγχους των οδοντιατρικών ασθενών, της σύγκλεισης σε συνδυασμό με τις κρανιογναθικές διαταραχές, σύγχρονων ενδοδοντικών τεχνικών, των ερπητικών λοιμώξεων, των προσθετικών και επιεμφυτευματικών αποκαταστάσεων, των αποκαταστάσεων οστικών ελλειμμάτων, της χειρουργικής στόματος σε σχέση με τον ογκολογικό ασθενή και της σημασίας του ιατρικού ιστορικού στην καθημερινή Οδοντιατρική πράξη.


Στο πρόγραμμα συμπεριελήφθηκαν πέντε πρακτικά σεμινάρια ως επιβεβαίωση της Θεωρητικής Θεματολογίας της Συνόδου.


Τέλος η ανάπτυξη τεχνικών θεμάτων αποτύπωσης, χρωματοληψίας, χρήσης της ψηφιακής τεχνολογίας για προσθετικές αποκαταστάσεις , απόχρωσης κεραμικών αποκαταστάσεων, όπως και αποκαταστάσεων στις οπίσθιες μασητικές περιοχές από οδοντικούς τεχνολόγους σε συνεργασία με οδοντιάτρους , προσδίδει νέα διάσταση στην πληροφόρηση για επωφελή λειτουργική και αισθητική αντιμετώπιση του οδοντιατρικού ασθενή.


Εύχομαι η 26η Πανθεσσαλική Οδοντοστοματολογική Σύνοδος να αποβεί επωφελεία των συναδέλφων και των ασθενών μας.

 

 

Απόστολος Τσολάκης
Επίκουρος Καθηγητής Ορθοδοντικής ΕΚΠΑ
Προεδρος Επιστημονικης Επιτροπης 26ης Π.Ο.Σ.